Anda di sini: Nasional > Fitnah seks alih isu penipuan pilihan raya - Azmin

Fitnah seks alih isu penipuan pilihan raya - Azmin

Share

PETALING JAYA - Timbalan Presiden PKR, YB Mohamed Azmin Ali semalam mengecam sekeras-kerasnya fitnah yang ditohmah ke atas dirinya bertujuan untuk mengaibkan dirinya dan keluarganya yang menjadi paparan utama akhbar Utusan Malaysia dan Kosmo! hari ini.

Dalam kenyataan medianya, fitnah jelek ini disebarkan oleh media yang dikuasai UMNO yang memetik sumber blog pro-UMNO yang memaparkan seorang lelaki yang mereka tohmah sebagai dirinya bersama seorang wanita di dalam tandas.

"Saya menafikan sekeras-kerasnya fitnah tersebut. Ianya adalah fitnah ulangan menggunakan modus operandi yang sama yang digunakan terhadap Dato’ Seri Anwar Ibrahim," tegas beliau.

Beliau amat kesal memandangkan tindakan ini adalah fitnah bersiri terhadapnya dan keluarga selepas fitnah jijik ke atas isteri dan anaknya, disusuli dengan dakwaan pemilikan saham kemudiannya dituduh menghina Raja-Raja Melayu dan baru-baru ini ditohmah pula mencetuskan provokasi dalam perhimpunan Bersih 3.0.

Menurutnya, beliau dan isteri serta anak kecilnya telah pun melakukan ujian DNA sebanyak dua kali dalam bulan Julai 1998. Kedua-dua keputusan ujian tersebut menempelak fitnah ke atasnya, isteri dan keluarga.

"Hasil ujian jelas menyebut serta mengesahkan saya dan isteri merupakan ‘biological parent’ kepada anak kami. Ujian DNA tersebut sekaligus memelihara maruah saya dan keluarga," ujarnya.

Namun UMNO, katanya, masih mengulangi fitnah kejam tersebut sepanjang 14 tahun ini walaupun bukti sudah jelas lagi nyata bahawa tuduhan mereka terhadap beliau dan keluarga merupakan pembohongan semata-mata.

Tambahnya, munculnya fitnah ini tatkala UMNO dihimpit krisis keyakinan dan menjadi sasaran kemarahan rakyat selepas perhimpunan BERSIH 3.0 untuk mengalih pandangan rakyat dari isu sebenar iaitu isu penipuan pilihan raya dan penyelewengan dana awam.

Add comment


Security code
Refresh

Jumpa kami di Facebook